170 utställare lockades till premiären

29 juli 2014 Bilköerna ringlade långa när Skogsmaskindagarna slog upp portarna på Karlskoga flygplats den 6-7 juni. Lyckad premiärdag för en alldeles ny mässa. Dock otur med vädret dag två, det spöregnade.

170 utställare lockades till premiären

Arrangören och initiativtagaren Sten Lilja på LoopingEvent har tidigare arbetat med mässor. Med mycket kontakter inom skogs- och lastbilsbranschen väcktes idén om Skogsmaskindagarna.

–Konstigt nog finns ingen skogsmässa i Värmland. Här finns ju ett och annat träd. Så jag satsade på att få igång något här. Började med att efterforska en bra plats. Slut- ligen fastnade jag för Karlskoga flygplats.

–Logistiskt är det bra att kunna utnyttja en flygraka på det här sättet. 

 

Från början var tanken en renodlad skogsmässa, men inriktningen breddades senare även mot skogstransport.

–Vi började tänka lite längre. Värmland är ju rena mecka för timmerbilar. Och det ger en bra mix. På småmaskinsidan är det nästan hundraprocentig uppslutning och de vänder sig till en ganska stor målgrupp, mindre skogsägare. När du har kombinationen så tror jag att man drar mycket folk just av den anledningen, säger Sten Lilja.

 

Mottagandet av mässan har varit gott. Så här positivt uttrycker sig en av utställarna:

 –Det är mycket folk, sedan kanske det inte alltid är direkta kunder, men i gengäld har vi haft jättemånga intressenter. Mässans placering och utformning är optimal och det har varit en fantastisk markservice, säger Stefan Nilsson, produktchef på Bevola.

Skogsmaskindagarna lockade över 170 utställare och 5400 besökare. Mässan kommer att gå av stapeln vartannat år och återkommer alltså nästa gång år 2016.

 

Text och foto: Teresia Borgman

 

SKOGEN 6-7/2014

 

 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb